Buitenreclame: Waarom het nog steeds werkt in het digitale tijdperk

Als je denkt aan reclame, dan denk je vooral waarschijnlijk aan digitale kanalen zoals sociale media en Google AdWords. Maar er is nog geen medium dat nog meer heel effectief kan zijn: buitenreclame. Denk bijvoorbeeld aan billboards langs de snelweg, posters in bushokjes en reclame op gevels van gebouwen. In dit artikel gaan we in op waarom buitenreclame nog steeds werkt, ondanks de opkomst van digitale kanalen.

Buitenreclame is niet te begrijpen

Een van de belangrijkste voordelen van buitenreclame is dat het in wezen niet te begrijpen is. Als je in het bestand staat en er staat een reclamebord naast de weg, dan kun je er niet omheen. Terwijl je op sociale media van Google adblockers kunt gebruiken om advertenties te vermijden, is er geen manier om buitenreclame te ontwijken als je er gedeeltelijk onduidelijk wordt.

Buitenreclame is groot en opvallend

Een ander voordeel van buitenreclame is dat het vaak groot en opvallend is. Dit betekent dat de aandacht van de klant van voorbij trekt en daardoor een groot deel kan bereiken die anders misschien niet op de hoogte zou zijn van jouw merk van product. Bovendien is buitenreclame vaak een campagne en visueel aantrekkelijk, waardoor de aandacht trekt en langer blijft hangen in het geheugen van de kijker.

Buitenreclame is gericht

Buitenreclame is niet alleen groot en opvallend, het kan ook gericht zijn op een specifieke doelgroep. Als je bijvoorbeeld een busreclame hebt, dan kun je adverteren in een gebied waar jouw doelgroep woont of werkt. Als je bijvoorbeeld een billboard hebt voor een sportmerk, kun je deze plaatsen bij een sportschool of sportcomplex. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat jouw buitenreclame de juiste mensen bereikt.

Buitenreclame is lokaal

Een ander voordeel van buitenreclame is dat het lokaal kan zijn. Dit betekent dat je kunt richten op mensen die specifiek zijn in jouw omgeving wonen en werken. Dit kan handig zijn klanten wanneer je een lokale ondernemer bent en je jouw lokale wilt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan winkels of restaurants die reclame maken voor een speciale aanbieding van een evenement in de buurt.

Buitenreclame is duurzaam

Nog een groot voordeel van buitenreclame is dat het duurzaam is. Zolang de reclame in goede staat is, kan deze uitkomst worden beschreven aan de hand van ongeveer klanten. Dit betekent dat uw investering in reclame over een lange periode terugverdiend kan worden. Bovendien is buitenreclame goedkoper dan sommige digitale advertentiekanalen, dus het kan een voordelige optie zijn voor bedrijven met een beperkt budget.

Buitenreclame is een aanvulling op digitale kanalen

Hoewel digitale kanalen zoals sociale media en Google AdWords belangrijk zijn voor de marketing van veel bedrijven, kunnen deze kanalen worden gecombineerd. Door op meerdere manieren te adverteren, kun je jouw merk bekend maken bij zoveel mogelijk mensen. Bovendien kunnen buitenreclame een manier zijn om de herkenning van het merk te vergroten, waardoor mensen de advertenties op digitale kanalen sneller opmerken.

Buitenreclame is meetbaar

Ten slot is buitenreclame meetbaar. Hoewel het misschien niet zo gemakkelijk is als de meten van digitale campagnes, zijn er nog steeds manieren waarop u de reclame effectief kunt verlagen. Als je bijvoorbeeld merkt dat er meer klanten naar jouw winkel komen nadat je een buitenreclame-campagne hebt gevoerd, dan kun je ervan uitgaan dat de reclame succesvol is geweest.

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar waarom buitenreclame nog steeds effectief is in een digitale wereld. Buitenreclame is niet te verklaren, het is groot en opvallend, gericht en lokaal, duurzaam, een aanvulling op digitale kanalen en meetbaar. Als je een marketeer bent die op zoek is naar een manier om jouw merk onder de aandacht te brengen van een breder publiek, dan zou buitenreclame zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

Ook interessant

Grafisch reclame

Grafische ReclameGrafische reclame is uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van het marketingbudget van zowel gevestigde en innovatieve bedrijven. ...

Lees verder

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken: Het belang van gepersonaliseerde cadeausRelatiegeschenken zijn een krachtig instrument voor bedrijven om hun klanten of partners te ...

Lees verder

Promo

Promotie: De Kracht van Effectieve MarketingPromotie is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf. Of u nu net begint met uw bedrijf of al een grotere n ...

Lees verder