Mortex: meer dan een stijlvolle muurafwerking

Het bekleden van muren en vloeren met Mortex is al jaren een trend in de interieurwereld. Deze cementgebonden coating heeft een unieke uitstraling die past bij verschillende woonstijlen. Maar wat maakt Mortex precies zo bijzonder en waarom zou je kiezen voor deze muurafwerking? In deze tekst duiken we dieper in op de wereld van Mortex.

Wat is Mortex?

Mortex is een cementgebonden coating die wordt aangebracht op muren, plafonds en vloeren. De afwerking van Mortex is vergelijkbaar met beton, maar dan met een verrassende structuur. Mortex kan op verschillende manieren worden aangebracht en gedecoreerd met pigmenten en andere materialen.

Mortex is een Belgisch product dat in de jaren '90 werd ontwikkeld. Het idee achter Mortex was om een ​​alternatief te bieden voor de mondaine en koude uitstraling van beton. Mortex is waterdicht en bestand tegen scheuren en impact, waardoor het een duurzame oplossing is voor zowel binnen als buitengebruik.

Mortex als muurafwerking

Mortex kan op verschillende manieren worden aangebracht en is geschikt voor diverse toepassingen. Als muurafwerking is Mortex erg populair. De coating kan worden aangebracht op binnen- en buitenmuren en kan worden afgewerkt in verschillende tinten en texturen.

Dankzij de waterdichte eigenschappen en hoge weerstand tegen schuren en impact is Mortex geen alledaags materiaal. Het heeft een zachte, warme uitstraling en kan worden gemaakt met een glans of mat effect. De coating is gemakkelijk te onderhouden, waardoor het uitermate geschikt is voor drukbezochte ruimtes van gezinnen met kinderen en huisdieren.

Mortex in de badkamer

Een van de populairste toepassingen van Mortex is in de badkamer. Dankzij de waterdichte eigenschappen van Mortex is deze coating perfect voor gebruik in natte ruimtes. De coating heeft een zachte en warme uitstraling, wat zorgt voor een ontspannen sfeer in de badkamer.

Mortex kan worden opgesteld op verschillende, waaronder douchebakken, wastafels, badkuipen en sanitaire voorzieningen. De afwerking van Mortex is naadloos, waardoor er geen verbinding is van naden waar schimmel kan ontstaan. Door de afwerking krijgt de badkamer een strakke en luxe uitstraling.

Mortex als vloerafwerking

Naast muurafwerking is Mortex ook geschikt als vloerafwerking. De coating is sterk, waterdicht en bestand tegen slijtage. Mortex kan zonder problemen worden aangebracht op bestaande vloeren, zoals tegels, hout en beton. Hierdoor is Mortex een duurzame en voordelige oplossing voor het renoveren van vloeren.

Mortex als vloerafwerking heeft een bijzondere uitstraling die voorbij is bij diverse interieurstijlen. Dankzij de vele kleuropties is er voor elke smaak wel een Mortex-kleur te vinden. Het matte effect van Mortex geeft vervolgens een rustige uitstraling aan de vloer, wat perfect past bij een zen- of minimalistische woonstijl.

Mortex: een duurzame oplossing

Mortex is niet alleen een hoogwaardig materiaal, het is ook een duurzame oplossing voor verschillende interieurtoepassingen. Mortex is vervaardigd uit natuurlijke materialen, waardoor het een ecologisch alternatief is voor andere afwerkingsmaterialen. Ook is Mortex naadloos, waardoor het minder snel stof aantrekt en gemakkelijker te onderhouden is dan andere afwerkingsmaterialen.

Mortex aanbrengen

De toepassing van Mortex is een vak apart. Bij de toepassing van Mortex zijn bepaalde stappen van belang om een ​​duurzame en kwalitatieve afwerking te krijgen. Om te beginnen is het belangrijk om de ondergrond te reinigen en te ontvetten. Vervolgens wordt de Mortex in lagen aangebracht, waarbij elke laag goed moet drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. Na het aanbrengen van de laatste laag wordt het Mortex-oppervlak gepolijst voor een extra gladde afwerking.

De aanvraag van Mortex is dan ook een proces dat het beste kan worden overgelaten aan een professionele applicateur. Door de gelijktijdige toepassing van Mortex is het namelijk belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt.

Mortex: wat zijn de kosten?

De kosten van Mortex zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de te bestrijken ruimte, het aantal lagen dat de opbouw moet worden en de kleur van de Mortex. Over het algemeen zijn de kosten voor Mortex hoger dan andere afwerkmogelijkheden, maar dit wordt gecompenseerd door de duurzame kwaliteit en de elegantie van de afwerking.

Tot slot, Mortex is een kwaliteitsvol en duurzaam materiaal dat bijdraagt ​​aan de uitstraling en het comfort van een interieur. Of het nu als muur-, vloer- of badkamerafwerking wordt, Mortex kan verschillende wensen voldoen. Dankzij de vele kleurmogelijkheden en afwerkopties is het een materiaal dat past bij diverse interieurstijlen. Twijfel je over Mortex als afwerking? Laat je dan informeren en adviseren over de vele mogelijke toepassingen.

Ook interessant

Pleisterwerken

Alles wat je moet weten over PleisterwerkenPleisterwerken is een essentieel onderdeel van elk bouw- of renovatieproject. Of je nu een nieuw huis bouw ...

Lees verder

Microtopping

Alles wat je moet weten over Microtopping pleisterwerkenPleisterwerken zijn een essentieel onderdeel van het bouw- en renovatieproces. Ze zorgen niet ...

Lees verder

Mortex

Mortex: meer dan een stijlvolle muurafwerkingHet bekleden van muren en vloeren met Mortex is al jaren een trend in de interieurwereld. Deze cementgeb ...

Lees verder