Scherm Vervangen: Alles wat je moet weten

Een van de meest vermoedelijke problemen met smartphones is het barsten of breken van het scherm. Dit is niet alleen een esthetisch probleem, maar het kan ook de functionaliteit van je telefoon beïnvloeden. Als je het scherm van je telefoon moet vervangen, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. In deze gids laten we zien hoe je het scherm van je telefoon kunt vervangen en welke dingen je moet weten voordat je begint.

1. Oorzaak van een gebarsten scherm

Een gebarsten scherm kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Zo kan het vallen van je telefoon op een hard oppervlak van het in je broekzak zitten terwijl je op een fiets rijdt, leiden tot een gebarsten scherm. Het kan ook gebeuren tijdens het sporten, of door een ongelukkige botsing met een ander object.

2. Het vervangen van je scherm

Als je het scherm van je telefoon wilt vervangen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Op de eerste plaats kun je bijvoorbeeld contact opnemen met de fabrikant van je telefoon. Zij kunnen je in de meeste gevallen in contact brengen met gecertificeerde reparateurs die weten hoe ze het scherm van jouw specifieke telefoon moeten vervangen.

Als je echter technisch voldoende bent, zou je het zelfs zelf kunnen proberen. Dit doe je door een aantal stappen te volgen.

3. Zorg dat je de juiste onderdelen hebt

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je de juiste onderdelen hebt. Als je de vervangende onderdelen gebruikt, kan dit leiden tot een slechte kwaliteit van het beeld of zelfs tot permanente schade aan de hardware van de telefoon.

Als je niet zeker weet welke onderdelen je nodig hebt, zoek dan op internet naar de specifieke onderdelen die jouw telefoon nodig heeft. Er zijn vaak handleidingen online om te vinden welke onderdelen nodig zijn en welke stappen je moet nemen om het scherm van je telefoon te vervangen.

4. Bereid de telefoon voor op de reparatie

Voordat je begint, is het belangrijk om de telefoon voor te bereiden op de reparatie. Dit doe je door de batterij te verwijderen, als dit mogelijk is. Als de batterij niet kan worden verwijderd, schakel de telefoon dan uit om het risico van kortsluiting te voorkomen.

5. Verwijder het oude scherm

Nu je de batterij hebt verwijderd en de telefoon hebt voorbereid, kun je beginnen met het verwijderen van het oude scherm. Dit doe je voorzichtig door het plastic of metalen frame van de telefoon te verwijderen. Dit kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om verdere schade aan de telefoon te voorkomen.

Wanneer het frame is verwijderd, kun je voorzichtig alle connectoren van het scherm loskoppelen. Dit doe je door voorzichtig aan de connector te trekken, terwijl je deze voorzichtig heen en weer beweegt. Dit moet voorzichtig worden gedaan, omdat anders de connectoren permanent beschadigd kunnen raken.

Wanneer alle connectoren losgekoppeld zijn, moet het oude scherm voorzichtig verwijderd worden. Houd rekening met de losse onderdelen en zorg ervoor dat deze niet verloren gaan.

6. Installeer het nieuwe scherm

Nu het oude scherm is verwijderd, is het tijd om het nieuwe scherm te installeren. Begin met de reiniging van de connectoren van het scherm. Dit kan met een zachte doek of een speciaal reinigingsmiddel.

Vervolgens kan het nieuwe scherm worden geplaatst en de connectoren worden aangesloten. Dit doe je door de connectoren in de juiste poorten te plaatsen en voorzichtig naar beneden te duwen. Zorg ervoor dat de connectoren op de juiste manier zijn aangesloten en dat er geen losse onderdelen achterblijven.

7. Test het nieuwe scherm

Voordat je de telefoon weer in elkaar zet, is het belangrijk om het nieuwe scherm te testen. Zet de telefoon aan en controleer of alles correct is bevestigd. Controleer of alle kleuren op het scherm worden weergegeven en of er geen dode pixels zijn.

Als alles goed is en het scherm naar behoren werkt, kun je de telefoon weer in elkaar zetten. Plaats het nieuwe scherm terug in de telefoon en schroef het frame weer vast.

Conclusie

Het vervangen van een telefoonscherm kan ontzettend eenvoudig zijn als dit op de juiste manier gebeurt. Zorg er altijd voor dat je de juiste onderdelen gebruikt en dat je de telefoon eerst voorbereidt voordat je begint met de reparatie. Door deze stappen te volgen, kun je zelf het scherm van je telefoon vervangen en zo geld besparen op dure reparaties.

Ook interessant

It services

Gebruik Het om de Volgende Stap te zetten in Business.U kunt huren IT-dienstverleners die werkzaam is in het centrum van de technologie, zoals AT & T ...

Lees verder

Reparaties Laptop

Reparaties LaptopBen jij ook zo afhankelijk van je laptop? Of je nu studeert, werkt of gewoon graag surft op het internet, een goed werkende laptop is ...

Lees verder

Reviseren Laptops

Reviseren LaptopsAls u op zoek bent naar een voordelige manier om een ​​nieuwe computer te krijgen, kan het reviseren van een laptop een slanke oploss ...

Lees verder