Schakelaars

Diverse Soorten Schakelaars

Switches zijn een van de fundamentele bouwstenen van elektronische apparaten. Alle elektrische apparatuur vereist een schakelaar om hem te bedienen. Deze inrichtingen verschillen in grootte, vormgeving en functies. Er zijn eenvoudig en geavanceerde vormen voor elk apparaat en deze variëren afhankelijk van de eisen van de inrichting.

Het bekendste voorbeeld van een elektrische schakelaar is de stekker. Dit maakt de koppeling tussen twee verschillende soorten elektrische circuits. De twee typen circuits die mogelijk worden gemaakt door het gebruik van deze stekker AC (wisselstroom) en DC (gelijkstroom). De AC-type wordt gebruikt om een ​​aantal huishoudelijke apparaten zoals lampen en ventilatoren aan te drijven, terwijl de DC-type wordt gebruikt voor het aandrijven van bepaalde machines zoals koelkasten en airconditioners.

Een ander voorbeeld van een schakelaar het inschroefdeel stekker die ook bekend staat als de standaard stekker omdat het de basisvorm van een elektrisch circuit. Het is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de behoeften van de consument. Er zijn twee basistypen van deze plug - degene die toegankelijk is op de wand en degene die zijn verborgen in de fitting zelf.

Een stroomonderbreker wordt een schakeling uit te schakelen wanneer een abnormale situatie detecteert zoals een kortsluiting. Een van de voorkomende vormen van deze apparaten is de spanning gecontroleerde breaker. Deze wordt gebruikt om te controleren en reguleren de stroom in circuits op basis van de spanning.

Een zekering wordt gebruikt om eventuele schade die kan ontstaan ​​door een kortsluiting of een golf van kracht die een universele dienst doel kan veroorzaken te verhinderen. Deze typen apparaten zijn aangesloten op de printplaat en bemiddelen tussen het circuit en de zekering. Als de zekering er niet in slaagt te functioneren, zal het circuit stoppen met werken.

Enkele andere soorten schakelaars omvatten veiligheidsschakelaars, die worden gebruikt voor het regelen van de elektronische apparatuur wordt geleverd. Vergrendelschakelaars zijn verkrijgbaar in drie basismodellen - standaard, gelijkstroom en wisselstroom. Er zijn ook plug-in interlock schakelaars.

Instrumentenpaneel schakelaars worden gebruikt om controle-instrumenten die niet zijn aangesloten op een elektrisch circuit. Instrumentenpaneel switches zijn verkrijgbaar in twee basistypen - de digitale en de traditionele vormen.

In sommige gevallen is de schakelaar te bedienen gebruikt een draadloos apparaat is een combinatie van schakelaar en radiozender. Deze inrichting wordt genoemd een radio zender en zendt signalen naar de schakelaars die de radioapparatuur bedienen.

Ook interessant

Elektro componenten

Welke Elektrische Componenten Heb Ik Nodig?Het kiezen van de juiste soort van elektrische componenten om een ​​goede build is een belangrijke overweg ...

Lees verder

Raspberry PI

Hoe te Installeren van een Raspberry Pi ComputerDe Raspberry Pi is een zeer kleine computer met een open source besturingssysteem gebruikt voor zijn c ...

Lees verder

Alarm systemen

Alarm systemenAlarmsystemen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Een goed alarmsysteem kan de ...

Lees verder